Een microneedling pigmentbehandeling is een unieke en effectieve oplossing voor het aanpakken van pigmentproblemen. Pigmentproblemen, zoals hyperpigmentatie en melasma, kunnen een bron van frustratie zijn voor iedereen die streeft naar een egale, stralende huid.
Microneedling met de Dermapen4 biedt een effectieve behandelmogelijkheid die mooie resultaten kan opleveren voor mensen die worstelen met pigmentproblemen.

Hoe ontstaat pigment?

Pigmentproblemen ontstaan wanneer er een ongelijkmatige ophoping van melanine in de huid optreedt. Melanine is het pigment dat onze huid (en ook onze haren en ogen) hun kleur geeft.
Melanine is de kleurstof die in de huid zit en wordt aangemaakt door de melanocyten. Deze melanocyten zijn pigmentcellen die tussen de cellen van de basaalcellaagliggen. Ze maken pigmentkorrels aan die via uitlopers (dendrieten) worden overgedragen aan de keratinocyten, waardoor de huid kleur krijgt. 8% van de epidermis bestaat uit melanocyten.

Pigment beschermt het DNA in de keratinocyten. Het pigment van de pigmentkorrels (melanine) bepaalt voor een belangrijk deel de kleur van de huid en beschermt ons tegen UV straling. Hoe meer pigmentkorrels, des te donkerder de huid.

Door een verstoring in het proces vindt er een ongelijkmatige ophoping van melanine plaats, en ontstaat een pigmentvlek. Een pigmentprobleem ontstaat wanneer er een teveel (hyperpigmentatie) of te weinig (hypopigmentatie) pigment in de huid aanwezig is.

Welke huidproblemen kunnen er ontstaan wanneer de melanineproductie uit balans is?

N

Hyperpigmentatie

Dit treedt op wanneer er een overmatige productie van melanine is, resulterend in donkere vlekken of plekken op de huid. Dit kan worden veroorzaakt door factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, littekens van acne of ontstekingen. Voorbeeld hiervan is de bekende ouderdomsvlek: lentigo solaris.

N

Melasma

Dit is een specifieke vorm van hyperpigmentatie die wordt gekenmerkt door donkere, vaak symmetrische vlekken die voornamelijk voorkomen op het gezicht. Melasma wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen, zoals zwangerschap of het gebruik van de anticonceptiepil, evenals blootstelling aan de zon of medicatiegebruik.

N

Hypopigmentatie

En dan vooral de specifieke kleine witte ronde vlekjes, treden op wanneer er een schimmel of gist aanwezig is geweest. Soms na een chemische peeling of laserbehandeling. Of een melasma dat uit elkaar “valt”.

Hoe werkt een microneedling pigmentbehandeling bij pigmentproblemen? 

Microneedling met de Dermapen4 kan effectief zijn bij de behandeling van pigmentproblematiek om verschillende redenen:

N

Verbeterde opname van dermaceuticals

Tijdens een Dermapenbehandeling worden kleine kanaaltjes gecreëerd die tijdelijk geopend zijn. Dit verbetert de opname van topische producten, waardoor de actieve ingrediënten diep in de huid kunnen doordringen. Dit kan helpen om de effectiviteit van behandelingen tegen pigmentproblemen te versterken. De werkstoffen die onder andere ingeneedled worden met het gebruik van de DP Dermaceuticals zijn Kojic zuur, zoethout, Vitamine C & Argireline. Met name de combinatie van een Dermapenbehandeling en het thuisgebruik van dezelfde DP Dermaceuticals kan pigmentproblemen helpen te verminderen.
Door deze specifieke ingrediënten normaliseren de processen van de melanocyt en optimaliseer je de gezondheid van deze cel. Hierdoor zal de pigment distributie ook veel egaler verlopen.

N

Stimulatie van nieuwe cellen (huidvernieuwing)

Door de kleine microverwondingen die tijdens microneedling worden gecreëerd, wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid geactiveerd. Dit omvat de productie van nieuwe huidcellen en de afbraak van overtollig melanine, waardoor de huidteint geleidelijk wordt verbeterd.

N

Verbetering van de huidtextuur

Naast het behandelen van pigmentproblemen kan microneedling ook helpen bij het verbeteren van de algehele huidtextuur. Het stimuleert de productie van collageen en elastine, wat resulteert in een gladdere, stevigere huid.

N

Thuis needlen

De Dermapen Home pen is een prachtig instrument om in te zetten juist bij pigmentproblematiek. De cliënt mag iedere 2 weken de huid oppervlakkig (epidermaal) needlen met de Brite Lite (i.c.m. Hyla Active). In het instituut kan vervolgens elke 6 – 8 weken dermaal worden geneedled met de krachtigere MG collectie (MG BL) en de Uber Pro peeling. Deze krachtige professionele behandeling pakt het pigment aan dat zich in de papilaire laag van de dermis en de epidermaljuntion bevindt.

De oplossing: een effectieve microneedling pigmentbehandeling met de Dermapen4

Pigmentproblemen kunnen een bron van ergernis zijn voor veel mensen, maar gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar zoals de Dermapen4. Door de huid op natuurlijke wijze te stimuleren om zichzelf te herstellen, kan microneedling met de Dermapen4 helpen bij het verbeteren van de teint, het verminderen van donkere vlekken en het bereiken van een straslende, egale huid.
De therapie trouwheid van een klant is bij deze behandelingen de absolute nummer 1!
Een goed gebruik van een SPF, het dragen van een hoed of pet en bewustzijn! Daar begint het mee.

Maandag 27 mei gesloten

I.v.m. de halfjaarlijkse teammeeting op maandag 27 mei a.s. zal ons kantoor bij uitzondering de gehele dag gesloten zijn.

Bestellingen geplaatst op vrijdag 24 mei ná 11.00 uur zullen pas op dinsdag 28 mei in behandeling worden genomen.

Voor dringende zaken gelieve te mailen naar info@odara.eu.