Hygiëneprotocollen

Nu meer dan ooit is het voorkomen van besmettingen enorm van belang. 
Creëer een steriele behandelomgeving met onze reeks Anti-Contamination Management™ (ACM) producten en accessoires.

De historie van hygiëne

DermapenWorld™ hecht enorm veel belang aan voorlichting, protocollen, hygiëne (steriele behandelingen) en PBM-apparatuur voor de veiligheid van zowel behandelaars als patiënten. De core business van het zusterbedrijf van DermapenWorld, Equipmed, houdt zich al bijna 20 jaar bezig met infectiebestrijding.

Het voorkomen van besmettingsrisico’s is de drijvende kracht geweest achter de ontwikkeling van de ACM producten/ accessoires.

Drievoudige bescherming 

Er zijn 3 factoren waarmee rekening moet worden gehouden voor een effectieve preventie van contaminatie tijdens microneedling behandelingen: patiënt, behandelaar en het gebruikte systeem. Elk ACM product van ons beschermt de patiënt en de betreffende praktijk op drie niveaus.

Ervaringen van experts

“Het reinigen en desinfecteren van de huid, niet alleen als voorbereiding op cosmetische ingrepen, maar ook tijdens en na de operatie, is uiterst belangrijk. U wilt het beste product gebruiken dat de beste resultaten zal opleveren, met de beste hersteltijd, om het risico op infectie te minimaliseren. CLINIPREP vertegenwoordigt een revolutie en is een game-changer en ideaal voor huiddesinfectie”.

Dr Olga Carreras

Cosmetic Doctor, Russia

“Voor elke schoonheidsspecialiste, huidtherapeute, dermatoloog of arts moet het beperken van het risico op infectie bij patiënten een fundamentele focus zijn bij het geven van een behandeling. CLINIPREP zorgt voor snellere wondgenezing, vermindert roodheid van het gezicht bij een gevoelige huid en is niet-cytotoxisch. Dit is belangrijk omdat ik veel in het gezicht geïnjecteerde patiënten behandel die worstelen met een gevoelige huid en rosacea die geïrriteerd en ontstoken raakt na huiddesinfectie met huidpreparaten op basis van alcohol”.

Dr. Andrew R. Christie-Schwarz

Global Microneedling Specialist, France

Steriele Verpakking & Productie

Als je een product in de huid needled, komt het uiteraard in de huid. Maar alleen omdat het kan, wil nog niet zeggen dat je het moet doen. Het besmettingsgevaar ligt hierbij op de loer. De steriliteit van het product moet worden gegarandeerd met een aseptische of steriele verpakking zonder lucht om de veiligheid en de zorgplicht van de patiënt te waarborgen.

Onze DP Dermaceuticals™ zijn farmaceutisch ontwikkeld binnen een GMP-faciliteit volgens de hoogste standaarden. Aseptische verpakkingen en biocompatibele conserveringssystemen zorgen voor steriliteit, stabiliteit en intensiteit van de ingrediënten.

De DP Dermaceuticals Meso-Glide™ oplossingen kunnen hierdoor 100% veilig in de huid worden gebracht.

Uitermate veilig microneedling systeem

Dermapen 4

De Dermapen 4 naaldcartridges zijn uitgerust met de ACM-technologie en dringen gegarandeerd verticaal en snel in de huid, voor superieure resultaten met ultieme veiligheid en comfort.

Dermapen INFUSE

Voor de gecontroleerde afgifte van actieve meso-oplossingen zijn de pinpoint 7 en mesoglide naaldcartridges beide uitgerust met de ACM-technologie.

Dermapen INJECT

Precies en moeiteloos actieve oplossingen doseren. Het gepatenteerde Intelligence Vacuum System™ (IVM) sluit de locatie waar je gaat injecteren af en zorgt voor 0% verlies van vloeistoffen.

Veel gestelde vragen

Wat betekent ACM?

ACM staat voor Anti Contaminatie Management. Het omvat ons assortiment technologie en producten voor het voorkomen van besmetting en persoonlijke beschermingsmiddelen die jou en je patiënten beschermen.

Waarom zijn de ACM producten ontwikkeld?

Eén ding dat Dermapen Benelux consequent onderscheidt zijn de strenge maatregelen die we nemen zodat elke praktijk die onze producten gebruikt alles heeft wat ze nodig hebben om de veiligste en meest steriele behandelingen te kunnen bieden. Zelfs vóór de wereldwijde pandemie hebben we zwaar geïnvesteerd in ons assortiment van Anti-Contamination Management (ACM) producten, waaronder PBM maskers en -handschoenen. We houden rekening met elk contactpunt dat jouw huid, welzijn en veiligheid in gevaar zou kunnen brengen en hebben als reactie daarop een reeks oplossingen gecreëerd die de kans op kruisbesmetting nihil maken.

Waarom is ACM zo enorm belangrijk voor de naaldcartridges?

De risico’s van Dermapen4 alternatieven, zoals microneedling met een andere, onbekende pen of dermarollen, zijn dat pathogene vervuiling tijdens de behandeling de cartridge van het apparaat kunnen binnendringen en daardoor een risico op kruisbesmetting vormen. Zoals bij elke behandeling moet je voorzorgsmaatregelen nemen bij het kiezen of het geschikt voor jou is en of er mogelijke risico’s zijn. De Dermapen 4 naaldcartridge biedt gegarandeerde en ongeëvenaarde veiligheid en bescherming. Geen terugstroming van vloeistoffen, geen kruisbesmetting en geen weerstand op de huid tijdens de behandeling.

Wat zijn de gevaren van kruisbesmetting?

Elke invasieve behandeling vereist de strengste infectiecontrole om kruisinfectie te voorkomen. Schadelijke micro-organismen zoals bacteriën en virussen kunnen zich verspreiden tussen de patiënt en de behandelaar als steriele/aseptische protocollen niet worden gevolgd of als onhygiënische apparatuur wordt gebruikt. Zo weinig als een onbeschermde vinger die een apparaat aanraakt en vervolgens een gezicht aanraakt tijdens een behandeling, kan schade toebrengen aan de gezondheid en het welzijn van jouw patiënt en kan je uiteindelijk duur komen te staan.

Hoe dekt het ACM assortiment het risico op besmetting af?

Als onderdeel van ons bedrijfsbeleid hecht Dermapen Benelux enorm veel belang aan voorlichting, training, protocollen en hygiëne (steriele behandelingen) voor zowel de veiligheid van  jou als behandelaar als ook voor jouw patiënten. Onze producten voor besmettingspreventie bieden bescherming op drie niveaus ter ondersteuning van veilige microneedling behandelingen door het risico op besmetting van de patiënt, behandelaar en de Dermapen4 te verminderen resulterend in ultieme veiligheid tijdens de behandelingen.

Zijn er milieuoverwegingen?

We geven om het milieu en zijn altijd op zoek naar manieren om duurzamere producten te bieden. Onze ECO groene wegwerp handschoenen zijn bijvoorbeeld volledig biologisch afbreekbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over veel afval. Het ACM protection masker is milieuvriendelijk en herbruikbaar. De speciale 99,99% antibacteriële transparante film met speciale anti-condenslaag kan gewassen worden en dus voor meerdere behandelingen worden gebruikt.

Hoe kan ik de ACM producten aanschaffen?

De ACM producten schaf je simpelweg aan in onze webshop.